dijous, 28 de setembre del 2017

Classe 6: Com crear una Presentació amb Powtoon

QUÈ HEM FET I QUÈ HEM APRÈS?
Arrivem a la sisena classe i hui hem començat aprenent a fer una presentació animada amb Powtoon, una presentació útil per a introduir un tema a l'alumnat. Una vegada fet el nostre registre en Powtoon podem afegir una presentació des de zero, construir la nostra propia història afegint escena per escena o escogir una presentació que té la secuencia de les diapositves del video feta i només la tens que modificar afegint coses.
Nosaltres hem accedit a la tercera opció on apareixen moltíssimes plantilles. Després de agafar una, ens trobarem que les diapositives es situen a l'esquerra i a partir d¡així, cadascun introdueix un resum del Tema 1, explicat pel professor l'anterior dia, afegint la linia del temps, escenes, texto, caracteres, objectes, grafics, musica... Respecte al tema de la musica i descargar-la de forma legal i lliure de drets, hem de entrar a la pàgina JAMENDO i escogir una cançó.
Finalment, després de haver fet el video, que tindrà que durar entre 1 o 2 minuts, punxarem en EXPORT i ho podrem pujar a qualsevol xarxa social i si volem pujar-ho al Blog, haurem de copiar el URL en l'apartat de "Embed"
*Nota: si useu Powtoon, cada 5 minuts punxar Save per a guardar.
Aqui us deixe el meu video-presentació animat del Tema 1 de l'assignatura:




ENLLAÇOS D'INTERÈS:
-Com fer un Powtoon:http://bit.ly/2wlxjTj

dimarts, 26 de setembre del 2017

Arribant a la Cinquena Classe

QUÈ HEM FET I HEM APRÈS?

 Primer de tot el professor ens ha mostrat uns enllaços per a trobar informació per a preparar el nostre tema de exposició (en Dialnet, en la BUA...). A continuació, ens ha explicat el calendari de les nostres exposicions i de la prova escrita (20 preguntes relacionades amb el 15 temes) que es farà l'última setmana de curs, que després de cada una d'elles, hi haurà un kahoot, és a dir, a través d'una aplicació els components crearan unes preguntes relacionades amb el tema a exposar perquè la resta les responguen una vegada feta l'exposició.

En segon lloc, ha començat a explicar el Tema 1 del Manual, tema relacionat amb la pràctica que realitzarem el dijous, sobre una presentació digital animada.


ENLLAÇOS D'INTERÉS:
Entorns personal d'aprenentatge: http://bit.ly/2k7TPxn
Comunitats d'aprenentatge:
 http://bit.ly/2wZZdbE
http://bit.ly/2xJvdj4

divendres, 22 de setembre del 2017

Què Ens Depararà La Cuarta Classe?

QUÈ HEM FET I QUÈ APRÈS?
Seguim amb les nostres classes relacionades amb la modificació del blog. En aquesta clase el primer que hem fet ha sigut elegir al coordinador del nostre grup, que és el que ens dirigirà. Després hem creat un Drive per grup.

En segon lloc, el professor ens ha explicat un pdf (el qual us deixaré baix) sobre la llicència d'una imatge i com inserta-ho en html. Aquest aspecte es molt important ja que si nosaltres insertem alguna imatge d'Internet, hem de tenir en compte la llicència d'aquesta ja que pot ser no esté permet el seu ús. Per això, hem de citar la imatge a través de dues vies:
-Via difícil, posant el títol o nom de la imatge, símbolo de copyright, nom de l'autor i el tipus de llicència (Siglas). Per saber el tipus de llicència ens dirigem a la web de Creative Commons (http://bit.ly/2cmfk6a ).
-Via fàcil, posant la font, és a dir, copiar el link d'on provenen i posar-ho al final de l'entrada.


Creative Commons from Claudia Simone

Respecte a la llicència dels videos de Youtube, el professor ens va explicar que podem agafar la llicéncia estàndar que apareix en la descripció del video.

En tercer lloc, ens hem centrat en com crear una presentació e insertar-la en una altra pàgina diferent de la de les entrades que és la pagina principal. El primer pas és anar a l'apartat Pàgines i crear una pàgina nueva. Una vegada hem fet això, hem de pujar un pdf a Slideshare (https://es.slideshare.net/ ) i tenir fet un compte de Linkedln per a poder entrar. Dins de la pàgina, només hem de punxar en Cargar per pujar la presentació. Després, hi ha que copiar el Html e inserta-ho en l'entrada de la pàgina.

Després, hem après com trobar informació del tema que li haja tocat a cada grup per a les exposicions en DIALNET, en revistes...

Per finalitzar, també hem après com citar textos, és a dir, proporcionar la informació d'on prové el document, utilitzant les pautes que ens proporciona APA, document que es pot descargar i està disponible en la Biblioteca de la Universitat.




ENLLAÇOS D'INTERÉS:
-Com insertar un pdf en Html:
http://bit.ly/2wGQ7k8
http://bit.ly/2jStN0H

dimarts, 19 de setembre del 2017

Tercer Dia d'Aprenentatge

UN DIA PLE DE CONEIXEMENTS

¿QUÈ HEM FET I QUÈ HEM APRÈS?

Hui ha sigut el nostre tercer dia, en el qual hem après moltíssimes coses, seguint l'aprenentatge del diseny del blog. Per recordar una mica el que s'ha explicat l'anterior dia, hem de tenir en compte que el format del blog ha de tenir una plantilla senzilla amb uns gadgets a la dreta, com les etiquetes, les pàgines, el nostre perfil...., amb un títol a la capçalera i un cos principal que serien les entrades.

En primer lloc, hem començat completant el nostre perfil, explicant els nostres dades personals i perquè ens agrada l'Educació Infantil. Després hem après com redactar una entrada i com introduir per exemple un pdf o un video en HTML.
A més, hem pogut insertar un enlace, una imatge, un video, caracteres especials, salto de línea o de pàgina, la justificació del text...

En segon lloc, ens hem dirigit a l'apartat Tema i dins d'aquest hem après com disenyar el fons, insertant una imatge ja siga de blogger o nostra propia; com ajustar l'ample, és a dir, fer les entrades més petites o més grans. Respecte al diseny, la columna dels gadgets han de estar a la dreta. Finalment, en l'apartat d'Avançat, hem après como modificar l'aspecte general del blog: títol de l'entrada (color i lletra); capçalera; fons; gadgets, entre altres...

En tercer lloc, en l'apartat de Diseny, ens hem centrat en els gadgtes, aprenent com insertar una imatge, una llista d'enllaços, les estadístiques del bolg, és a dir, quantes visites tens i de quin país et visiten; com disenyar la part baixa de les entrades del blog; com introduir un video en html en forma de gadget. I per últim, hem finalitzat la classe aprenent com aconseguir la llicència del nostre propi blog en HTML, situat al final de la pàgina

En la meua opinió aquesta classe ha sigut molt interessant ja que no sabia crear una llicència i això és un tema el qual està molt be tractar.



ENLLAÇOS D'INTERÉS: http://bit.ly/2wGNtpv

dijous, 14 de setembre del 2017

Diseny del nostre blog

EL SEGON DIA DE CLASSE

QUÈ HEM FET I QUÈ HEM APRÈS?
En la nostra segona classe d'Aules Digitals, com tots ja teníem el nostre propi creat, hem començat a disenyar cadascun el seu blog amb l'ajuda del professor, que ens ha aconsellat, el primer de tot, afegir al nostre blog una plantilla que siga de tipus senzilla perquè ens aparega els gadgets a la barra lateral que apareix a la dreta.


Després hem començat aprenent com funciona la barra de navegació, la capçalera, i com introduir pàgines en el nostre blog, i perquè serveixen.
*La diferència entre les pàgines i les entrades es que les entrades són articles que formen part del diari o blog que s'organitzen de forma cronològica, és a dir, les més noves apareixen primer i les més velles van sota i també per etiquetes. I les pàgines contenen informació que és permanent i estàtica, no formen part del diari, i per tant, no s'organitzen de forma cronològica.

També hem après com afegir gadgets (barra de la dreta) com per exemple etiquetes o pàgines; una imatge a la capçalera, com canviar el nostre logo, és a dir, canviar el logo de blogger i posar un propi i per últim com afegir un perfil i la seua descripció, és a dir, les propies dades de l'autor del blog com la seua professió i ubicació.

Al final de la classe, el professor ens ha donat un temps per plasmar tot el que havíem après, i d'aquesta manera poder perfeccionar i millorar el nostre blog. Aquesta manera de treballar m'agrada molt perquè poden surgir dubtes i així pots preguntar-les al professor i ell te les pot resoldre a l'instant. En la meua opinió, resulta molt eficaç treballar així.

ENLLAÇOS D'INTERÈS
-Com disenyar el nostre blog: http://bit.ly/2x4I3Xn

Fuente: http://bit.ly/2xhoEVH

dimarts, 12 de setembre del 2017

Introducció

LA NOSTRA PRIMERA CLASSE


QUÈ HEM FET?

Hui 12 de setembre ha sigut la primera classe d'Aules Digitals. El nostre professor Alejandro ens ha presentat l'assignatura i la seua programació, és a dir, que farem durant el curs:sessions de teoría, práctiques de clase, exposicions i la evaluació. A més, hem fet els grups de la classe formats per 3 o 4 persones que serviran per les exposicions grupals i cada grup ha triat un dels temes proposats pel mestre.

QUÈ HEM APRÈS?

Cada alumne ha creat el seu blog, seguint els passos que el mestre anava indicant, eina que ens servirá com un diari en el que anirem comentant els aspectes més importants que aprenem cada dia a classe amb una reflexió personal.
Per últim, tota la classe hem vist un video relacionat amb les tecnologies i lligat amb aquest tema, hem reflexionat sobre com influeix les xarxes socials en el nostre dia a dia, tenint en compte que les tecnologies cada vegada avancen més i més.

REFLEXIÓ PERSONAL

Pel que fa a la meua reflexió personal, pense que tots depenem moltíssim de les tecnologies, que per un costat, faciliten la nostra vida, ajudant-nos a descobrir moltes coses, però per l'altre costat, no sabríem viure sense elles i això és un inconvenient i un gran problema.

ENLLAÇOS D'INTERÈS

Aqui us deixe alguns enllaços que us podrien servir i que són molt interessants:
-Com fer un Blog pas a pas en Blogger: http://bit.ly/2xkL9IS
-Avantatges i desavantatges de les tecnologies: http://bit.ly/2vTk63X / http://bit.ly/2h43XWv

Fuente: http://bit.ly/2fe0tg0